Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας - Μονάδα Νάουσας

3η Υ.ΠΕ. (Μακεδονίας)

Δελτίο Τύπου 14/09/2017 

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Ημαθίας-Μονάδα Νάουσας, ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες Χρυσίδη Γεωργίας και Αποστόλου Στέλλας για τη δωρεά είκοσι πέντε (25) σεντονιών και είκοσι πέντε (25) μαξιλαροθηκών για τις ανάγκες των κλινικών της Μονάδας.

 

Ο ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Γ. Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΜΟΝΑΔΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

α/α
ΣΙΟΥΓΓΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Δελτίο Τύπου 06/09/2017 

Στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ημαθίας σας ενημερώνουμε ότι, όσον αφορά τη λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων της Υγ. Μονάδας Νάουσας και έπειτα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου:

Το Παθολογικό Τμήμα θα πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο του 2017 τακτικό εξωτερικό ιατρείο κάθε Τρίτη.

 

Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
Γ. Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΜΟΝΑΔΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΠΕΡΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Δελτίο Τύπου 20/07/2017 

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Ημαθίας-Μονάδα Νάουσας, ευχαριστεί θερμά:

τον κ. ΚΙΟΥΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ του Μενελάου ο οποίος δώρισε στην Υγ. Μονάδα Νάουσας του Γ.Ν.Ημαθίας ένα (1) καρότσι νοσηλείας εις μνήμη του πατέρα και συζύγου Μενελάου Κιούτη.

  Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
Γ. Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΜΟΝΑΔΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΠΕΡΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Δελτίο Τύπου 14/07/2017 

    Στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ημαθίας σας γνωστοποιούμε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης δύο μονίμων Ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας-Μονάδα Νάουσας και συγκεκριμένα:
   Την 13-6-2017 ανέλαβε υπηρεσία στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Παπαδήμος Κωνσταντίνος, Επιμελητής Β΄ Παιδιατρικής, γεγονός που ενισχύει την Παιδιατρική κλινική της Υγειονομικής Μονάδας Νάουσας η οποία εφημερεύει πλέον περισσότερες ημέρες το μήνα.
   Την 20-6-2017 ανέλαβε υπηρεσία στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Κυριακίδης Δημήτριος, Επιμελητής Α΄ Μαιευτικής – Γυναικολογίας. Ως εκ τούτου δρομολογήθηκε η άμεση επαναλειτουργία του Εξωτερικού Μαιευτικού - Γυναικολογικού Ιατρείου της Μονάδας έως ότου επανδρωθεί πλήρως η αντίστοιχη κλινική και είναι δυνατή η λειτουργία αυτής, καθώς έχει ήδη εκδοθεί το ΦΕΚ διορισμού ενός ακόμη μονίμου Ιατρού ειδικότητας Μαιευτικής - Γυναικολογίας και αναμένεται η ανάληψη υπηρεσίας του.
   Ενημερώνουμε ακόμη το κοινό ότι, όσον αφορά τη λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων της Υγ. Μονάδας Νάουσας  και έπειτα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου:
   • Το Παθολογικό Τμήμα πραγματοποιεί τακτικό εξωτερικό ιατρείο κάθε Τετάρτη.
   • Το Καρδιολογικό Τμήμα πραγματοποιεί τακτικό εξωτερικό ιατρείο τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη - Πέμπτη.
   • Το Τμήμα Ω.Ρ.Λ. δέχεται 12 ραντεβού (από 10) κατά τις ημέρες που πραγματοποιεί τακτικό εξωτερικό (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή).

 

  Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
Γ. Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΜΟΝΑΔΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΠΕΡΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Δελτίο Τύπου 10/07/2017 - Επιχειρησιακή Άσκηση Εκκένωσης του Νοσοκομείου 

   Μετά την πραγματοποίηση της Επιχειρησιακής Άσκησης Εκκένωσης του Νοσοκομείου με κωδικό ονομασίας «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» που διεξήχθη την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 κατόπιν αιτήματος και σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) και αφορούσε στον απεγκλωβισμό ατόμων κατόπιν σεισμού, το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας - Υγειονομική Μονάδα Νάουσας ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας και τον Διοικητή αυτής κ. Νικόλαο Παλαμούτη, τη Β΄ Μοίρα Καταδρομών Νάουσας και τον Διοικητή αυτής κ. Νικόλαο Κουτέλη, το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας και τον Διοικητή αυτού κ. Δημήτριο Κουτσιούμπα και το Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας, καθώς η συμβολή τους υπήρξε καθοριστική για την επιτυχή ολοκλήρωσή της.
   Η άσκηση διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του Διοικητή του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. κ. Νικόλαου Παπαευσταθίου, την παρακολούθησε κλιμάκιο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ.,  παρέστη εκπρόσωπος της 3ης Υ.ΠΕ., επιτελείο του Αρχηγείου Π.Σ. με ανώτατους αξιωματικούς και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των καθορισμένων αρμόδιων Φορέων και Υπηρεσιών.

  Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
Γ. Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΜΟΝΑΔΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΠΕΡΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

 

Δελτίο Τύπου 03/07/2017 

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Ημαθίας-Μονάδα Νάουσας, ευχαριστεί θερμά:

  • την οικογένεια Πετροπούλου Αντωνίου για τη δωρεά τριάντα (30) μαξιλαροθηκών για τις ανάγκες των Κλινικών εις μνήμην του Τζιμίτση Θωμά
  • πολίτη, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, για τη δωρεά (10) κουβερτών, δέκα (10) σεντονιών και δέκα (10) μαξιλαροθηκών για τις ανάγκες της Ορθοπεδικής Κλινικής
  • τον κ. Μήγκου Δημήτριο για τη δωρεά δύο (2) τηλεοράσεων 14΄΄ (οι οποίες για να λειτουργήσουν χρειάζονται αποκωδικοποιητή) στην Ορθοπεδική Κλινική

 

  Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
Γ. Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΜΟΝΑΔΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΠΕΡΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Δελτίο Τύπου 30/06/2017 

     Κατά τις προηγούμενες μέρες ενεπλάκην ακούσια, αν και θεσμικώς ορθά, σε ένα μπαράζ δηλώσεων σχετικά με τη μελλοντική προμήθεια ή αγορά αξονικού τομογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας. Ακριβώς τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας με αρμοδιότητα την Υγειονομική Μονάδα Νάουσας και ως καθ’ ύλη αρμόδια πιστεύω πως οφείλω να εκθέσω την άποψή μου σχετικά με τον αξονικό τομογράφο δημοσίως. Σημειωτέον πως είναι η πρώτη φορά που τοποθετούμαι επί του θέματος, κάτι που μέχρι στιγμής απέφυγα αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από τους αρμόδιους πριν την ανάληψη των καθηκόντων μου.
     Θα ήθελα να σταθώ σε δύο σημεία στα οποία φρονώ πως υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Πρώτον, στο γεγονός πως οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στο αρμόδιο Υπουργείο το οποίο θα διεξάγει διαγωνισμό για την προμήθεια τομογράφων, ένας από τους οποίους θα παραδοθεί στο Νοσοκομείο Νάουσας. Δεύτερον, διαβάζοντας επάνω στις γραμμές και όχι ενδιάμεσα, κατανοώ τη δυσκολία εξεύρεσης χρημάτων για την αγορά τομογράφου με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ή έστω το γεγονός πως δεν είναι πλέον προτεραιότητα κάτι τέτοιο. 
     Η εγκατάσταση ενός τομογράφου για το Νοσοκομείο Νάουσας είναι ζωτικής σημασίας για δύο λόγους: πρώτον, καθώς θα διευκολύνει απίστευτα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και δεύτερον, καθώς η προμήθεια τόσο ακριβού εξοπλισμού θα θέσει αμέσως τέλος στην εσωστρέφεια που βάλλει εδώ και καιρό το νοσοκομείο και θα διακόψει αυτόματα οποιαδήποτε Κασσάνδρα θέλει το νοσοκομείο να υποβαθμίζεται. 
     Επομένως, ο αξονικός τομογράφος είναι μείζων στρατηγικά και όχι πολιτικά για τη Μονάδα Νάουσας. Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω πως οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες εξεύρεσης εναλλακτικών οδών προμήθειας αξονικού τομογράφου – όχι λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στις επίσημες διαδικασίες – αλλά εξαιτίας της άμεσης ανάγκης που υφίσταται. Σε αυτήν την προσπάθεια υποχρεούμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να δράσουμε συντονισμένα και συντεταγμένα. Προσωπικά δεσμεύομαι πως θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα εξεύρεσης αμεσότερης λύσης – οριστικής ή προσωρινής – κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχω πράξει, σεβόμενη πάντα τις ανάγκες των ευθέως ενδιαφερόμενων και όλες τις απόψεις των αρμόδιων φορέων.

  Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
Γ. Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΜΟΝΑΔΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΠΕΡΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Δελτίο Τύπου 30/06/2017 - Επιχειρησιακή Άσκηση Εκκένωσης του Νοσοκομείου 

     Το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας - Υγειονομική Μονάδα Νάουσας ευχαριστεί θερμά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) του Νομού Ημαθίας για την παρουσία τους και τη δημοσιογραφική κάλυψη της Επιχειρησιακής Άσκησης Εκκένωσης του Νοσοκομείου με κωδικό ονομασίας «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» που διεξήχθη την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 κατόπιν αιτήματος και σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας  (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) και αφορά στον απεγκλωβισμό ατόμων κατόπιν σεισμού.
     Η άσκηση διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του Διοικητή του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. κ. Παπαευσταθίου Νικόλαου και την παρακολούθησε κλιμάκιο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ.
     Επίσης παρέστη εκπρόσωπος της 3ης Υ.ΠΕ., επιτελείο του Αρχηγείου Π.Σ. με ανώτατους αξιωματικούς και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των καθορισμένων αρμόδιων Φορέων και Υπηρεσιών.

  Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
Γ. Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΜΟΝΑΔΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΠΕΡΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Δελτίο Τύπου 30/05/2017 - Επιχειρησιακή Άσκηση Εκκένωσης του Νοσοκομείου 

     Το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας - Υγειονομική Μονάδα Νάουσας θα διενεργήσει την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 09:30 άσκηση με κωδικό ονομασίας «Σώστρατος» που αφορά στον απεγκλωβισμό ατόμων κατόπιν σεισμού, ύστερα από σχετικό αίτημα και συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας  (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) και στα πλαίσια της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών “ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ” και “ΠΕΡΣΕΑΣ”.
     Την άσκηση θα εποπτεύσει ο Διοικητής του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. κ. Παπαευσταθίου Νικόλαος και θα την παρακολουθήσει κλιμάκιο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ.
     Θα παραστεί εκπρόσωπος της 3ης Υ.ΠΕ., επιτελείο του Αρχηγείου Π.Σ. με ανώτατους αξιωματικούς και θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των καθορισμένων αρμόδιων Φορέων και Υπηρεσιών.

  Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
Γ. Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΜΟΝΑΔΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΠΕΡΒΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Δελτίο Τύπου 26/04/2017 - Λειτουργία Παθολογικής Κλινικής 

     Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών υφίστατο πρόβλημα στην πλήρη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής της Υγειονομικής Μονάδας Νάουσας λόγω έλλειψης ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού. Η παρούσα κατάσταση είναι μεν αποτέλεσμα συγκυριών, υπάρχουν δε και ευθύνες, οι οποίες θα αποδοθούν. Ευτυχώς στην περιοχή της Νάουσας πρόσωπα και καταστάσεις είναι γνωστά και μη εξαιρετέα και έτσι δεν χρειάζεται περαιτέρω μνεία. Την παραπάνω επιβαρυμένη κατάσταση επωμίστηκαν οι … γνωστοί άγνωστοι, δηλαδή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας το οποίο υπερέβαλε εαυτόν και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που προέκυψαν.

     Η Διοίκηση του Νοσοκομείου προβαίνει καθημερινώς σε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιλυθεί η βραχυπρόθεσμη αδυναμία ορθής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής έχοντας ζητήσει τη συνδρομή από κάθε αρμόδιο φορέα και έχοντας στο πλευρό της τη Διοίκηση της 3ης Υ.ΠΕ.

     Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε την κατανόηση και συμπαράσταση των πολιτών της Νάουσας και των περικείμενων περιοχών για τις αρρυθμίες στην παροχή υπηρεσιών υγείας κατά τις τελευταίες μέρες.

     Περαιτέρω διαμηνύεται σε κάθε τόνο πως η παραπάνω προσωρινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι αδιανόητο να συνδέεται από μειοψηφίες με θεωρίες συνομωσίας που στοχεύουν στην υποβάθμιση της Υγειονομικής Μονάδας Νάουσας. Το Νοσοκομείο παρά τα εκάστοτε προβλήματα που αντιμετωπίζει ανθεί χάριν στο έμψυχο δυναμικό του που επιδεικνύει καθημερινά υπέρμετρο ζήλο.

     Ήδη έχουν λάβει χώρα οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις τόσο τακτικού όσο και επικουρικού ιατρικού προσωπικού.

 

          Εκ μέρους της Διοίκησης

 Ο Διοικητής του Γ.Ν.Ημαθίας                               Η Διοικήτρια  Γ.Ν.Ημαθίας – Μον. Νάουσας

   Μαυρογιώργος Δημήτριος                                                     Πέρβου Ιωάννα